Mercè Zegrí — Antropòloga

Mercè Zegrí — Antropòloga2018-09-20T09:30:26+02:00
Mercè Zegrí
Mercè ZegríAntropòloga
Antropòloga, cooperativista de La Fàbric@ i professora associada en el Departament d’Antropologia de la UB.

A La Fàbric@ faig recerques aplicades per definir polítiques d’acció comunitària, cultura i interculturalitat; a més d’intervenció en processos de desenvolupament comunitari i mediació sociocultural a barris de Barcelona. També em dedico a la docència en mediació sociocultural, comunitària i a l’espai públic i, en l’àmbit internacional, col·laboro amb projectes de cooperació amb Colòmbia sobre construcció de pau des dels barris i des de l’economia social i solidària. Tinc experiència en coordinació de projectes i intento aportar a la Cooperativa els meus coneixements sobre organització, estratègia i planificació.

ZEGRÍ, M. (2014) Mediación comunitaria y conflictos urbanos. Experiencias de mediación en espacios públicos con jóvenes, comunidades de vecinos y comercios. Barcelona: Fundació Desenvolupament Comunitari/Icària.

PRATS, G.; ZEGRÍ, M. (coords.) (2012) Jornades d’intercanvi sobre dinamització comunitària i participació ciutadana als barris (FDC)

ZEGRÍ, M.; NAVARRO, J.M.; ARAMBURU, M. (2009) “Gestión de la diversidad entre pequeños comercios de Barcelona. Análisis de una experiencia de mediación comunitaria intercultural”. Intervención Psicosocial, 18 (1)

ZEGRÍ, M.; VIDAURRAZAGA, E. (2008) “Associacionisme comercial, un mitjà de cohesió social i de cooperació intercultural”. Diversitat Cultural i Globalització. Nous reptes per al moviment associatiu. Barcelona: Fundació Desenvolupament Comunitari i Ajuntament de Barcelona.

ZEGRÍ, M.; NAVARRO, J.M.; ARAMBURU, M. (2006) “El encaje de los comercios extranjeros en el tejido comercial de acogida. Análisis de una experiencia de mediación comunitaria en Barcelona”. Migraciones, 20.

VV.AA. (1994) “Proyecto Xenofília, de acogida y sensibilización de inmigración extranjera en el Distrito de Ciutat Vella de Barcelona”, Extranjeros en el paraíso. Barcelona: Virus.

Sóc professora associada en el Departament d’Antropologia de la Universitat de Barcelona, impartint l’assignatura Antropologia i mediació sociocultural.