NOU BARRIS DIGITAL

Nou Barris Digital és un programa pioner de dinamització del teixit associatiu i del col·lectiu veïnal del districte, amb el qual, des del començament, es van voler reduir els efectes de l’escletxa digital i l’exclusió social que aquesta genera.   Va començar com a projecte pilot a finals del 2017, gràcies a l’impuls de la Direcció de Serveis a les Persones i al Territori del Districte (DSPiT) i es treballa en la transició del canvi de model de la gestió, virtual i telemàtica, dels procediments administratius.

Aquest dispositiu de suport s’ha tornat, en el temps, un observatori del procediment telemàtic, les entitats col·laborant en la difusió dels coneixements compartits. Un treball col·lectiu que, sense envair els espais associatius propis, està contribuint a humanitzar el canvi de model

Què: Creació i posada en marxa d’un procés d’acompanyament al teixit associatiu en tots els tràmits telemàtics, a partir de sessions informatives i de suport individualitzat.

  • Servei permanent de suport i acompanyament (ampliat a justificacions, llicències d’ocupació d’espai públic, licitacions al porta de contractació i altres procediments).
  • Sessions info-formatives (nous continguts i temes, “Subvencions a Punt!” “5G, Quin futur ens espera”; “Identitat Digital, funcionament i ús” )
  • Materials gràfics actualitzats (guies i manuals pas a pas).
  • Campanyes de difusió (creació del Còmic “Nou Barris Digital”).
  • Funcions d’Observatori permanent del procediment administratiu virtual.

 Amb qui: Districte de Nou Barris (2017-2022); ICUB (2019-2022); Districte de l’Eixample (2019-2021); Districte de Sant Andreu (2019-2020); Districte de Sarrià (2019-2020); Gerència Municipal (2019-2020).

 On: ciutat de Barcelona

mail: saversano@coopelafabrica.cat

2022-02-02T11:53:12+01:00quefem|