FESC 2022: presències diverses de La Fàbric@ en temes clau del cooperativisme del passat, el futur i més enllà.

Aquest any des de la nostra cooperativa hem aportat a la FESC a diverses bandes, a més de la parada, compartint aprenentatges i processos significatius recorreguts al llarg de l’any. En clau històrica hem donat a conèixer la història del cooperativisme al Bon Pastor; en clau d’intercooperació internacional com l’ESS està aportant pau a Colòmbia i en clau de futur l’aposta pels “escenaris de futur” d’una transició eco-social justa per a totes.

Partint que “economia és tot; i es tracta saber quines necessitats cobrim i com les cobrim” hem mantingut la parada a la fira com un espai de trobada i visibilització que, per segon any consecutiu, compartim amb dones protagonistes d’un parell de projectes tèxtils Ilongo i Asumuhuru basats en la identitat i la creació d’objectes transformadors d’imaginaris al dia a dia.

L’Arianna (esquerra) a la parada compartida amb na Mayo d’Asumuhuru i l’Anna d’Ilongo 

Recordem la història del cooperativisme al barri de Bon Pastor 

L’Aritz escoltant la història del cooperativisme al Bon Pastor

Intercooperem amb Colòmbia en el procés de pau.

Josep Maria explicant com enllaçar pau i ESS 

Acompanyem en la transició eco-social.   

Com a membres de la Comissió d’Ecologia de la XESS estem actives en la campanya FUTURS (IM)POSSIBLES, juntament amb Coopolis i l’Observatori del Deute en la Globalització, amb proposta metodològica d'”escenaris de futur” per a preparar els pobles i les ciutats per aquest futur incert i formem part del grup de facilitadores formades arreu de Catalunya. Aquesta acció es complementa amb la campanya d’incidència per incidir sobre el conjunt de l’ESS i els diferents actors institucionals compartint propostes i debats amb els moviments socials implicats en cada lluita. Tots dos processos per reforçar la Democratització Econòmica i la Transició Ecosocial que, i que confluiran en el Fòrum de Transicions Ecosocials a Barcelona el febrer de 2023.

La Doris a la taula de Futurs (IM)Possibles (dreta)
2023-03-06T10:27:42+02:00Notícia|