La sobirania alimentària també s’alimenta des dels barris

LA TACA D’OLI, línia sòcio-ambiental de la cooperativa La Fàbrica, ha estat una de les iniciatives del “cercle virtual” de la sessió “Sobirania alimentària: de l’espigolament al compostatge” en el marc d’aquestes jornades del projecte Singulars “Encercle’m” que han apropat experiències que estan canviant el món local i, per extensió, el món global.

Ens hem trobat dones de projectes tant interessants i necessaris en aquests moments com “Carro de combate”, Fundació Espigoladors, XESS i Xarxa d’Aliments de l’Hospitalet i Fem compost.

La nostra aportació ha estat valoritzar les sobiranies locals que exercim amb les accions de cada dia quan “cultiven les relacions”, fem créixer horts urbans o jardins comunitaris als carrers del barri, deixem els supermercats i ens apropem més a les botigues i anem consumint només el que realment necessitem per estar bé. I tot això, no només pel bé del planeta sinó, sobretot per fer créixer el nostre benestar en sentir-nos part de la comunitat que ens sosté i que sostenim compartint les nostres habilitats i coneixements en moments complicats com els actuals. Nosaltres ho estem impulsant “de tu a tu”, amb propostes als barris, realistes, accessibles i viables en alimentació, verd i re aprofitament que canvien la manera de veure i viure.

Totes les jornades estan disponibles al canal d’Encerclem.

2020-10-27T13:10:27+02:00Activitat|