Treballar en l’àmbit de l’economia circular per a fer circular l’economia

2a Fira d’Economia Social i Solidària del Districte de Sant Andreu

Aquest diumenge Cooperativa La Fàbric@ serem una de les moltes empreses presents, virtualment, a la 2a Fira d’Economia Social i Solidària del Districte de Sant Andreu, que s’ha generat prèviament amb les entitats de la XES Sant Andreu, en col·laboració amb les escoles del Districte i de forma participativa amb la comunitat.
El missatge conjunt que difondrem és que aquesta pandèmia ha arribat quan som ja moltes les entitats, empreses i persones que, des de fa uns anys i en xarxa amb altres organitzacions i territoris, ens estem movent col·lectivament cap a un model de transformació social i una forma d’entendre la vida més sostenible i equitativa.
Per això, a més de ratificar el nostre compromís tant amb el món global quant amb els processos comunitaris i la proximitat que ens envolta, La Fàbric@ fa unes quantes setmanes que estem rumiant-nos l’evolució d’un concepte que ens sembla clau de cara al futur.
Per això, des del minut u i des dels nostres projectes i espais de debat col·lectiu, parlarem amb el teixit associatiu i veïnal de com fer possible pensar en una economia circular que ens ajudi a fer circular l’economia cap a les famílies i territoris que més patiran els efectes socioeconòmics d’aquest enèsim daltabaix.
Com sempre, ho farem juntament amb les comunitats, fugint de les pràctiques intervencionistes, paternalistes i assistencialistes, i amb una mirada atenta a les cures i respectuosa amb la vida.
Des de l’hort a la taula, des dels hàbits de consum i una alimentació sana i sostenible als de gestió dels residus domèstics.  Des de la reducció dels efectes de l’escletxa digital a la inclusió real de les persones, totes elles, en una allau de propostes estratègiques que tinguin l’objectiu manifest i declarat d’incidir en les desigualtats socials i la precarietat crònica.
Tenim plantejaments i metodologies de desenvolupament que, allà on anirem, posarem sobre la taula, a disposició de qui podrà i voldrà contribuir a amplificar-ne els efectes.  I tú, vols saber de què va això de l’Economia Social i Solidària?
2020-04-23T19:10:49+02:00Notícia|