Nosaltres2020-08-18T10:57:50+02:00

Nosaltres

La Fàbric@ sccl es constitueix l’any 2013 com cooperativa a partir de la iniciativa i el compromís de diferents persones.

La cooperativa La Fàbric@ impulsa, dinamitza i gestiona processos comunitaris, serveis i/o equipaments públics que tinguin voluntat d’esdevenir eines per al desenvolupament o l’acció comunitària. La recerca i l’acció van de la mà en les nostres iniciatives. En aquest sentit, utilitzem diverses eines derivades de les dinàmiques participatives, de la mediació comunitària, de la creació, de l’art i la cultura popular. La Fàbrica aporta un valor afegit a totes les seves accions i encàrrecs, amb un equip professional cohesionat i madur, a partir de la recerca, la reflexió, i l’expertesa d’un equip que ve de lluny.

Les persones que formem part de La Fàbric@ sccl

 • Som un equip que apostem pels reptes socials des de la nostra vàlua com a professionals interdisciplinaris formats en diferents camps de les ciències socials i humanes.
 • Tenim clar que des de la diversitat de visions podem anar més lluny en les nostres intervencions.
 • Considerem el treball en equip fonamental per a entendre i incidir en la realitat de manera més integrada i responsable.
 • Sabem moure’ns des del respecte amb persones i col·lectius d’edats, procedències, creences, caràcters i diferents, tot reconeixent i valorant la seva riquesa.
 • Coneixem les maneres d’implicar la gent fent-la co-responsable de la transformació personal, social i de l’entorn, mitjançant metodologies innovadores que permeten comprendre els processos individuals i col·lectius.
 • Plantegem un enfocament comunitari i global-local de la realitat que traslladem a tots els projectes que desenvolupem.
 • Creiem fermament en la força dels vincles i en el potencial de les relacions i les sinergies per a canviar el món.
 • Detectem reptes i possibilitats en les persones, les relacions i els territoris, més enllà dels problemes.
 • Ens sentim properes a la filosofia del “Bon viure”.
 • Estem compromeses amb moviments pel canvi social com l’ecologia, la cultura de pau, l’economia solidària, el feminisme, el canvi de paradigma, …
 • Apostem per un canvi social paral·lel a l’empoderament de les persones que impulsem.

Les persones i les comunitats són els subjectes principals de la nostra acció amb un compromís ètic i sincer en els processos de transformació i d’assoliment de nivells òptims de qualitat de vida. Estem compromeses, com a persones i de manera professional, en la construcció d’un món millor per a tothom i tenim eines i capacitat per a contribuir a fer-ho possible.

Vídeo presentació

L’Equip

Doris Boira
Doris BoiraPresidenta
Presidenta de la cooperativa des del juliol del 2018. Soc llicenciada en Comunicació Audiovisual amb una ampla trajectòria professional en processos d’acompanyament comunitari i recerca així com en activisme en clau de gènere i interculturalitat. Responsable de LA TACA D’OLI, línia de sostenibilitat de la cooperativa.

Llegeix més…
Josep Mª Navarro
Josep Mª NavarroSecretari
Secretari des de desembre del 2015. Sóc llicenciat en Geografia i Història, especialitat en Antropologia, a més he realizat dos cursos de doctorat per la UB.
Llegeix més…
Vanessa Escayola
Vanessa EscayolaTresorera
Tresorera des de 2018. Treballadora Social. Treballo en projectes d’acompanyament veïnal, processos comunitaris i Economia. Social i Solidària al barri del Bon Pastor des del 2013.
Llegeix més…
Mercè Zegrí
Mercè ZegríAntropòloga
Antropòloga, cooperativista de La Fàbric@ i professora associada en el Departament d’Antropologia de la UB.
Llegeix més…
Arianna Vindici
Arianna VindiciDinamitzdora cultural
Sóc politòloga, agent d’igualtat de gènere i mare de dues nenes entre d’altres coses.
Llegeix més…
Silvano Aversano
Silvano AversanoDinamitzador Comunitari
Em vaig formar en Màrqueting i Fotogràfia i treballo com a Dinamitzador Comunitari. Es parla tant de participació, implicació, organització, processos, metodologies…
Llegeix més…
Alex Jaime C.
Alex Jaime C.Gerent
Sóc llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i he realitzat 2 màsters, el primer en Màrketing i el segón en Direcció en Recursos Humans.
Llegeix més…
Aritz García Gómez
Aritz García GómezDinamitzador Comunitari
Sóc llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració i Màster en Relacions Internacionals especialista en els estudis sobre colonialisme i racisme, amb enfoc Decolonial. Sempre treballant als barris i des de lo comunitari.
Llegeix més…

Xarxes

XES
XES(Xarxa d'Economia Social)
Formem part de la XES des del nostre naixement.
Ens hi sentim plenament identificats ja que som part de l’Economia Social i Solidària de Catalunya i també treballem projectes dedicats específicament a la promoció de la mateixa.
ARTIBARRI
ARTIBARRIComunitats creatives per al canvi social
Hi formem part des del nostre naixement.
Formem part del Consell Rector d’aquesta xarxa de segon grau i participem activament en els projectes de la Xarxa (Energies comunitàries, recerques, etc).
FCTC
FCTCFederació de Cooperatives de Treball de Catalunya
Hi formem part des del nostre naixement (2013).

Hi volem ser per aprendre sobre altres cooperatives, formar-nos i assessorar-nos.

Smartbarris
Smartbarris
Un dels membres fundadors d’aquesta Xarxa que existeix des del 2015.

Volem començar a definir un model de ciutat tecnològica que parteixi des de les necessitats de les comunitats dels nostres barris i que afavoreixi, d’un cantó, la revitalització del teixit associatiu i d’un altre, millori les condicions de vida de la població a través de la democratització en la presa de decisions i l’accés a recursos econòmics i materials.

Coop57
Coop57
Formem part del Coop57 des de la nostra creació.

Som socis i estem totalment alineats amb els principis ètics del Coop57.