Fòrum de ciut… el Beagle, un altre cop.

Jo hi era, i la Pepi amb la seva amiga. La Paquita havia de parlar i l’Aritz acompanyar-la després d’haver gravat l’entrevista per Beteve. En Simó ho havia d’enregistrar tot per posar-ho a disposició de la comunitat d’aprenentatge de ProperESS, i sort i gràcies a l’Oriol i la gent del centre cívic que ens van donar suport i han cuidat de nosaltres, quina pressió voler que tot surti bé.
Va començar a arribar gent. En faltava algú dels nostres, en Jorge, en Txema, la Martina, en Pablo, en Raúl i el seu catering (en volem parlar? Quanta, quanta qualitat…).
I com que de debò tothom havia fet el màxim, i que anàvem a parlar de resultats concrets, efectius i tangibles i no de cosmètica, quan va començar l’acte ja s’entenia que  seria una altra cosa, different, com quan saps que és de veritat.
Hi havia gent important, molta, entre el públic també, i n’hi havia d’aquelles que a vegades s’escapen i no diuen o no ho diuen tot.
Avui no, i a més, cap de les persones participants va modular el seu to per sobre de l’altre. Informació, ordenada, clara, directa. Tothom amb el seu llibre però mai com avui, cada part estava formulada amb generositat i totes les parts en formaven una de conjunta, harmònica, sense estridències.
En el fons es parlava de transició ecosocial, i és llavors quan, tu que saps qui és qui i perquè és avui aquí i et pots permetre mirar-ho des de dalt com si estiguessis volant, dius: “Mira, hi ha gent que rema, i gent que en sap de navegar. N’hi ha que cuinen situacions, qui busca recursos…en el mar toca pescar.
I a proa, n’hi ha mirant a l’horitzó…es veu que en saben de mirar les onades, i saber com interpretar-les. I quan es mouen cap a la popa coincideixen i es barregen amb la gent de ciència.
De cop va ser com tornar al Beagle. Quant de criteri en els debats. Quant de saber concentrat en tant poc espai. N’entenc de persones, i d’energia quan se’n produeix, com avui quan es van trobar totes, i es van poder conèixer i reconèixer. N’entenc també d’imatges potents.
No, no era només la presentació de TEPAC i de la Comunitat Energètica del Bon Pastor.
Tampoc era un acte a l’ús. Li hem dit “Fòrum de Ciutat”, però jo ho he vist mentre s’allunyava del port…era el vaixell de Darwin, un altre cop. Que gairebé totes les que dominaven les veles a punt de  rugir fossin dones, i que la guia i el timó fos en mà de la ciència confirma que ha canviat el vent. Al vaixell no ha pujat ningú amb corbata i olor a puro. Deixeu-les navegar, i apunteu-vos els seus noms, faran història, la farem conjuntament.

En el Fòrum de Ciutat han participat:
Irma Ventayol, Directora de Serveis de l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat.
Cristina Castells, Directora de Projectes de l’Agència de l’Energia.
Montserrat Prado, Directora Tècnica de l’Institut Municipal Paisatge Urbà i Qualitat de Vida.
 Isabella Longo, Directora de Projectes de la Fundació BitHabitat.
Michael Donaldson, Comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona.
A més de:
– Paquita Delgado, presidenta de l’AVV de Bon Pastor.
– Pepi Boquizo, secretària de la Comunitat Energètica del Bon Pastor.
– Irma Soldevilla, Directora de Projectes. Agència d’Energia de Barcelona.
– Elisabet Gallardo, Agència d’Energia de Barcelona.
– Marta Graciàn, DSPiT Districte de Sant Andreu.
 Miquel Àngel Lozano, Pla de Barris Bon Pastor.
– Pedro Murga, Associació Empreses del Polígon del Bon Pastor.
Per BATEC:
Gaia D’Elia, BATEC i Comunitat Energètica La Bordeta
Carolina Pérez, BATEC
Albert Sagrera, Societat Orgànica
Eloi Pareja, Azimut 360
Lucia AllerAiguasol
Anna SancleSEBA
Aritz Garcia, La Fàbric@
– Silvano Aversano, La Fàbric@
– Simón Vialas, Bit-Lab
– RaúlCatering TSURU

Els vídeos de TEPAC – Terrats: patrimoni comunitari nucli de comununitats energetiques

Per a més informació, consulta els documents a continuació:

2024-03-20T18:46:21+01:00Notícia|