FESC 2021: La Fàbric@ “es-part” de la transició ecosocial enfortint el cooperativisme i practicant la intercooperació

A 10 anys de vida de la Fira d’Economia Social i Solidària i a 9 anys de vida de la cooperativa La Fàbric@ presentem projectes i productes emergents, impulsem el debat entorn la “seguretat humana” i construïm vincles internacionals d’ESS.

Enguany la presencia de La Fàbric@ aplega projectes propis i compartits posant en práctica la inter-cooperació en temes eco-socials i alimentant el programa de la fira amb xerrades i una parada plena de productes que es troben a La Zona, l’e-commerce de l’ESS que també es presenta a la FESC. I ho volem celebrar amb un regal particular.

L“es-part per netejar sense embrutar” és un producte de la línia “Residu zero per a tothom” que ens convida a incorporar la transició ecosocial a la nostra vida.

 

La nostra aportació a la reflexió-acció a la FESC es centra en els debats “Com generar relacions internacionals des de l’ESS?” (19/10/21 i “Seguretat humana i Economia solidària” (24/10/21).(*)    

Amb motiu de la fira, destaquem els acompanyaments a nivel social i associatiu que desenvolupem en àmbits diversos, com:
👉🏿
l’ecosocial amb veïnat per la plantació i tancat d’escocells per enfortir la comunitat i millorar el benestar als barris Besós-Maresme.
👉🏿
En el terreny digital contribuïm a reduir l’escletxa digital en el marc del programa Nou Barris Digital amb un dispositu anomenat “Subvencions a punt!” que guía, de la mà de na Cèlia i la seva àvia,  de manera amena i didáctica -en clau de còmic– les entitats en el procediment de subvencions al Districte de Nou Barris.

Intercooperació per a la sostenibilitat

Enfortim el cooperativisme ajuntant-nos amb d’altres entitats de l’ESS aportant la nostra capacitat en el treball comunitari i rebent suport en àmbits com l’e-commerce. Concretament, amb la campanya TEXANS PEL CLIMA amb Solidança i Back to Eco en el marc d’un projecte Clima al Districte Sant Martí sensibilitzant sobre l’impacte textil. I en l’impuls del consum conscient formant part de LA ZONA, plataforma e-commerce de l’ESS desenvolupada per Opcions amb formacions-serveis i productes relacionats amb els  projectes comunitaris que impulsem regenerant els territoris fent circular l’economia al voltant de l’alimentació, l’aprofitament i el verd urbà.

 

Formacions comunitàries en Aprofitamente de fusta, Menjar sa i accesible i Horts urbans

 

 

 

Productes teixits “farcell” i texà reaprofitat amb tel.la wax.

*A la parada de LA FÀBRIC@ trobareu:
>> Punt informatiu-recollida de TEXANS PEL CLIMA.
>> Productes tèxtils en “farcell” i texà reaprofitat.
>> LLibres, quader ns i documents produïts en el marc de projectes.
>> REGAL: ”Es-part” per netejar sense embrutar.   

(*) DEBATS:
“Com generar relacions internacionals des de l’ESS? Intercanvi d’experiències entre xarxes d’ESS del món. Participen: Xarxa d’ESS de Chiba (Japó), XESS de Catalunya, xarxa d’ESS deColòmbia i La Coordi. La Universidad del Buen Vivir. Dimarts 19/10/21. 15h (en línia www.fesc.xes.cat)

“Seguretat humana i Economia solidària”. Participen: Irene Moulas (Energies Comunitàries/Dept Acció Comunitària Ajuntament Barcelona), Lito Barea (treballador comunitari,membre grup Seguretat Humana) i presenta i moderaJosep Mª Navarro (antropòleg, cooperativa La Fàbric@).

2021-10-21T18:02:00+02:00Activitat, Notícia|