LA TACA D’OLI a l’acte d’inauguració de l’exposició “On van els residus?” al Centre Cívic Besós

“La Taca d’Oli” va estar com a convidat principal a l’acte d’inauguració de l’exposició “On van els residus?” Al Centre Cívic Besòs el passat 2 d’abril de 2019.

Va estar formant part d’una taula rodona molt variada amb aquests participants:

  • Ramón Tur de l’AVV Besòs-Maresme i la Comissió veïnal BarriNet, que va mostrar les accions que fan al carrer per sensibilitzar el veïnat sobre la importància de la separació de residus per reduir la contaminació de l’aire
  • Norma Esteve com a veïna del Besòs i membre de l’equip “la Taca d’Oli” dedicat a l’economia circular i la sostenibilitat al territori dins el projecte B-Mincome
  • Jordi Bigues, periodista i activista que va explicar el significat de “Residu zero” i del metabolisme del nostre ecosistema en el marc de la presentació del seu llibre “X Un bon clima”

La nostra companya de l’equip del B-Mincome, la Norma Esteve, va explicar molt emocionada per dirigir-se al seu propi barri, com des de la seva pràctica recent de separar residus a casa ha anat prenent consciència com a persona consumidora activa que ha pres la decisió de reduir el nivell de plàstic que entra a casa. “Hem començat a reciclar a casa. Em va costar moltíssim, no teníem espai, amb els nens era un món. Però he de dir que sí es pot i avui dia ho portem força bé”. També va fer referència a les intervencions de “La Taca d’Oli” en el manteniment del jardí comunitari al Passatge Trullàs (gestionat per la Taula Eix Pere IV), els horts urbans de Piramidón (projecte “Cultivem barri” a la Verneda-la pau) i l’hort vertical de Ca l’Isidret que és l’espai de referència del projecte. També va comentar la col·laboració amb BarriNet des de fa un parell de mesos posant taules informatives en diferents punts del barri per anar animant el veïnat a separar els seus residus pel bé comú, que és el nostre, el dels nostres fills i filles i el del planeta. Seguint el fil del llibre presentat, les coses estan canviant per un bon clima al Besòs.

2019-04-09T10:00:01+02:00General, Notícia|